A legtöbben még mindig a fekete teát kedveljük. Fő termőhelyei Sri Lanka, India, Kenya. A teatermelés 20%-át adó zöld teát Kínában és Japánban állítják elő. Az oolong teát főleg Tajvanon és Kínában termelik. 
A fekete tea előállítása: 
- A leszedett hajtásokat fonnyasztják, hogy a nedvességtartalmuk 50% alatt legyen. Ezután a hajtásokat sodorják, ezzel elindítják a fermentálás folyamatát. 
- Ekkor alakul ki a tea jellegzetes zamata. A következő lépés a magas hőmérsékleten történő szárítás, és az osztályozás. 
A legfőbb minőségi osztályok a következők: 
- FOP (Flowery Orange Pekoe) - a legértékesebb tea, a növény virágrügyeiből kézzel szedik.
- OP (Orange Pekoe) - virágrügy tea, mely zsenge tealeveleket is tartalmaz. 
- BOP (Brocken Orange Pekoe)- szép, szabályos alakú közepes levelek. 
- BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) (törmelék)- viszonylag ép, tiszta levelek, apróbb szemcséjű. 
- Dust (por)- legapróbb szemcséjű tea.
Összetevők: 
Szárított szálas fekete tea
Felhasználási javaslat: 
Forrázatként fogyasztható.
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2020. október