 
                             
                            A vörösbab kalciumban, vasban és foszforban gazdag, melyek a szervezet számára legfontosabb ásványi anyagok közé tartoznak. A kalcium és a foszfor felelősek az egészséges csontokért és fogakért, valamint közreműködnek a vas felszívódásában. A vas fokozza a betegségekkel szembeni ellenállóképességet. A foszfor fontos a szívműködés szabályozásához és egészségesen tartja a fogakat.
Tápanyagtartalom 100g-ban átlagosan: 
Energia 1259 kJ / 301 kcal 
Fehérje  21,3 g
Szénhidrát  47,8 g
Zsír  1,6 g
Élelmi rost  23,2 g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium 
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E 
Jótékony hatással van: egészségvédő, szívműködést szabályozó, csontok-, fogak egészsége
Felhasználása: 
salátákhoz, levesekhez, főzelékekhez, mexikói ételek készítéséhez. 
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2023