 
                             
                            A quinoa egy dél-amerikai gabonaként felhasználható növény.
Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza a növény. Magja kicsi, elefántcsont-színű, és a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske.
Összetétel:
Ásványi anyagok: magnézium, foszfor, kalcium, kálium, vas, cink. 
Vitamin: B1, B2, B3, B6, C 
Allergének: 
A termék szóját, glutént és olajos magot is feldolgozó üzemben készül. 
Tápanyagtartalom (100 g-ban): 
Energiaérték: 1541 kJ / 368 kcal 
Zsír: 6,1 g 
 - amelyből telített zsírsavak: 1,6 g 
Szénhidrát: 64,2 g 
 - amelyből cukor: 0 g 
Rost: 7 g 
Fehérje: 14,1 g 
Só: 0,0125 g 
Felhasználása:
Köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk. 
Elkészítése: 
Kétszeres vízben kell puhára főzni. 
Tárolás: 
Száraz, hűvös helyen tartandó! 
 
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2020. június