 
                             
                            A meggy az egyik legértékesebb magyar gyümölcs. Az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcs. 
Pikáns, savanyú íze "elijeszti" a vírusokat, kiemelkedő a vértisztító hatása. A gyümölcs gyorsan beérik, frissen rövid ideig tárolható, azonban tartósítószer használata nélkül megaszalva, egész évben élvezhető. Télen kitűnő "gyógyszerként" szolgál a meghűlés ellen. 
Felbontás után azonnal fogyasztható.
Összetevők: 
magozott meggy. 
Átlagos tápérték 100g-ban: 
Energia 304 kcal 
Fehérje 6,1 g 
Szénhidrát 74,1 g, 
 - ebből cukrok 67 g 
Zsír 1,8 g, 
 - ebből telített zsírsavak 0,18 g 
Élelmi rost 9,7 g 
Nátrium 0,045 g 
E-vitamin 1,21 mg 
C-vitamin 52,72 mg 
Folsav 160,5 µg 
Kálium 1532,1 mg 
Vas 3,1 mg 
Magnézium 53,1 mg. 
Az egyéni szükséglet az életkortól, nemtől, testtömegtől és a fizikai aktivitás mértékétől függően változhat.
Felhasználás:
Fogyassza reggelihez müzlijébe keverve, önmagában csemegeként, sütemények készítéséhez vagy desszertek díszítéséhez. 
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.