 
                             
                            A búza a világ egyik legértékesebb és legnagyobb területen termesztett gabonaféléje. A legrégibb termesztett növények egyike. Termesztését már Egyiptom legrégibb emlékei igazolják. A búza élelmiszerkénti felhasználása főleg őrleményei formájában történik.
Felhasználási területe széles körű; nagyobbrészt kenyeret készítenek belőle, de a kenyéren kívül még számos sütő-, tészta- és cukrászipari felhasználási módja van.
Jelentőség, hatások
Összetevők: bio búza 
(Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01, ellenőrizte: Biokontroll Hungária Kht.) 
Tápanyagtartalom 100 g-ban: 
Energiaérték: 1375 kJ / 329 kcal 
Zsír: 2 g
 - amelyből telített zsírsavak: 0,2 g 
Szénhidrát: 59,5 g
 - amelyből cukor: 1 g 
Rost: 10,6 g 
Fehérje: 12,4 g 
Só: 0,025 g 
Felhasználása: 
Mossuk meg a búzaszemeket, majd 45-60 perc alatt, 2,5-3-szoros vízben főzzük puhára. Fogyaszthatjuk köretként vagy hozzáadhatjuk salátákhoz és levesekhez levesbetétként.
Csíráztatásra is alkalmas.
Származási ország: Magyarország