 
                             
                            A rozs a pázsitfűfélék családjába tartozó gabonanövény, a búza mellett a második kenyérgabona növényünk. Hódító útjára Délkelet-Ázsiából indult el, a Kárpát-medencében a bronzkorban fordult elő először. A rozsot "búzahelyettesítőnek" vetik ott, ahol a búza számára nem alkalmas az éghajlat.
Összetevők: 
*bio rozs 
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom 100g termékben: 
Energiaérték: 1430 KJ / 342 kcal 
Fehérje: 12g S
zénhidrát: 69g 
Zsír: 2g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor Vitamin: B1, B2, B6
Felhasználása: 
pl. kásának, köretnek