 
                             
                            Főételként vagy köretként fogyasztható. 
A hajdina nagyon értékes vitaminforrás, a B-vitamin csoport szinte minden tagját tartalmazza, éppen emiatt jótékony hatással bír cukorbetegekre, érrendszeri betegséggel szenvedőkre, sőt még a magas vérnyomásra is pozitív hatású.  
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1448 kJ (346 kcal)
Zsír 2,7 g
 - amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 63,3 g
 - amelyből cukrok 0 g
Fehérje 12,6 g
Rost 5,9 g
Só 0,012 g
Felhasználási javaslat:
Elkészítése: válogatás és átmosás után kétszeres mennyiségű vízben meg-főzzük.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Lengyelország