 
                             
                            A cikória egészségmegőrző hatása tudományos vizsgálatok által igazolt, nem véletlen hogy közel 100 éve fontos része a táplálkozásunknak. 
Magas inulin tartalma csökkenti a bél PH értékét, javul a vitaminok és ásványi anyagok felszívódása, a szervezet Ca és Mg ellátottsága, segít az oszteoporózis (csontritkulás) megelőzésében és az egészséges bélflóra helyreállításában.
Összetevők: 
cikóriaaszalvány (őrölt, pörkölt) 99%, napraforgó olaj. 
Allergének:
A termék nyomokban glutént tartalmazhat. 
Átlagos tápérték adatok 100g-ban: 
Energia 339 kcal / 1429 kJ 
Szénhidrát 67g, 
 - amelyből cukor 3,6g 
Zsír 0,7g, 
 - amelyből telített zsírsav 0,1g 
Fehérje 5,2g 
Rost 22g 
Só 0,99g 
Elkészítési javaslat:
1 liter hideg vízbe tegyünk 3 púpozott evőkanál (kb. 30 g) cikória kávét. 3-4 percig forralva főzzük fel és 5 perc állás után szűrjük le. Fogyasztható önmagában, tejjel, babkávé vagy malátakávé hozzáadásával. Filteres kávéfőzőn is lefőzhető.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó. Minőségmegőrzési idő: 5 év.