 
                             
                            RL-190, teljes kiőrlés... Rozskenyér vagy rozsos kenyér? Mi is a különbség?...Hogyan használjam? Benned is sok a bizonytalanság? 
Íme a válaszok! A liszt kódjában az RL a rozslisztet jelöli. A különbség a rozs, illetve a rozsos kenyér között pedig a felhasznált rozsliszt mennyiségében rejlik. Ha 40% fölött van, akkor beszélünk rozskenyérről, míg 15-40% között rozsos kenyérről. Miért is jó a rozs? Miért válaszd a teljes kiőrlésű változatot? A rozs - főleg a teljes kiőrlésű rozsliszt - élelmi rost tartalma jótékony hatással van szervezetünk működésére. 
Kalcium, B1-vitamin, E-vitamin, vas, mangán, kálium, magnézium, kalcium, foszfor és niacin tartalma is igen magas. A teljes kiőrlés miatt nem csak a rozsszem belsejében, hanem a héjában és a csírájában található tápanyagok is hasznosulni tudnak. Alacsony sikértartalma miatt nem célszerű tisztán rozslisztből kenyeret készíteni! 
A tökéletes eredményért maximum 50-50%-ban keverd más lisztekkel! Keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban képes magába zárni, így a rozskenyér hosszabb ideig friss marad! 
Összetevők: 
teljesőrlésű rozsliszt*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. 
Allergén: 
Glutén 
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1410 kJ / 333 kcal, 
Zsír: 1,6 g, 
 - amelyből telített zsírsavak: 0,4 g, 
Szénhidrát: 65 g, 
 - amelyből cukrok: 5,2 g, 
Só: 0,03 g, 
Fehérje: 11 g 
Felhasználás: 
Kenyérsütéshez / tészták / sütemények készítéséhez. 
Tárolás: 
Száraz és hűvös helyen tárolandó! 
Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Forrás: gyártó/forgalmazó, 2023