 
                             
                            A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Fontos szerepet játszik a mediterráneum és India konyhaművészetében. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is, de a csicseriborsó számos más ételhez is felhasználható.
Jelentőség, hatások:
Összetevők: 
bio csicseriborsó *
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1524 kJ / 364 kcal
Zsír:      6 g
 - amelyből telített zsírsavak   1,4 g
Szénhidrát:     60,6 g
 - amelyből cukor    10,7 g
Fehérje:                   19,3 g
Só:     0,01 g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: B1, B2, B3, B6, C, E
Felhasználás: 
A csicseriborsót érdemes 10-12 órára beáztatni főzés előtt. Az áztatás akkor tekinthető hatásosnak, ha a borsószemet könnyedén szét tudja nyomni két ujja között.  Átlagos főzési ideje 60-90 perc. A csicseriborsót nemcsak hummusz és falafel készítéséhez használhatjuk. Készülhet belőle saláta, leves, curry és fogyasztható popcorn helyett, sütőben sütve. Az indiai fűszerek illenek hozzá leginkább. Csíráztatásra is alkalmas.
Elkészítése: 
felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni.
Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.
Csíráztatásra alkalmas.
Származási ország: Törökország.