 
                             
                            Mire jó?
A szezámmag erősíti a májat és a vesét, ezzel fokozott méregtelenítő hatást váltva ki. Jelentős mennyiségben található benne kalcium, magnézium, kálium, foszfor, és ezek mellett A-, E-, B1-, B2-vitamint is tartalmaz. A száraz köhögés kiegészítő kezelésére is alkalmazható, valamint ízületi fájdalmak, fejfájás, szédülés mérséklésére is. 
A fekete szezámmag hatása intenzívebb a barna szezámmagénál.
Tápanyagtartalom 100g-ban átlagosan: 
Energia (kJ / kcal) 2427 / 580 
Fehérje (g / 100 g) 16,8 
Szénhidrát (g / 100 g) 9,7 
Zsír (g / 100 g) 50,7 
Élelmi rost (g / 100 g) 12,0 
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium, mangán, réz 
Vitaminok: A, B1, B2, B3, E 
Felhasználása: 
fogyasztható pirítva, kenyérbe süthető, pogácsára szórható, felhasználható panírhoz, salátákhoz. 
Elkészítése: 
Érdemes megőrölni a szezámmagot evés előtt a könnyebb emészthetőség miatt. Ha éjszakára beáztatjuk majd másnap megpörköljük és aztán daráljuk le, azzal tovább könnyítjük a felszívódását és az íze is kitűnő lesz. diéták: Napi ajánlott adag egy evőkanálnyi. Gyorsítja az anyagcserét, erősíti a csontokat. Candida diéta során is fogyasztható. Természetben előforduló formájában nem tartalmaz glutént. 
Kiszerelés: 250 G
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2023