 
                             
                            Pudingok készítéséhez kiváló alapanyag a tápióka gyöngy.
Összetevők: 
tápióka (=manióka) keményítő. 
Allergének: 
Aromaanyag mentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Színezőanyag mentes, Tartósítószer mentes, Vegán, Vegetáriánus
Átlagos tápérték adatok 100 g-ban: 
Energiatartalom 356 kcal / 1 516 kJ 
Zsír 0,1 g 
 - amelyből telített zsírsavak 0,03 g 
Szénhidrát 88,4 g 
 - amelyből cukrok 0 g 
Fehérje 0,56 g 
Só 0,03 g
Elkészítési javaslat:
A tápióka gyöngyöket be vízben vagy növényi tejben kell áztatni kb 5-10 percig, addig amíg megpuhulnak. Utána lassú tűzön meg kell főzni, miközben hozzá lehet adni ízlés szerint az ízesítő anyagokat pl, vanília, karobpor, fahéj, mazsola. Mikor összesűrűsödött vegyük le a tűzről, öntsük bele hőálló tányérkákba és hagyjuk kihűlni. Végül díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel stb. 
Kiszerelés: 500g
Tárolás: 
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2023 október